Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is een nieuwe pagina.Sneeuwballen
Er is een manier om je geld te laten groeien! Je kan een euro maar een keer uitgeven maar als je dat wijs doet krijg je een andere euro weer terug! Een bekend fenomeen is het sneeuwbaleffect, zodra dit in beweging komt zal deze steeds groter worden. We hebben allemaal wel eens een sneeuwpop gemaakt, je maakt een kleine bal die rol je door de sneeuw waardoor deze bij elke beweging groter zal worden. Dit werkt ook met bijvoorbeeld het aflossen van je hypotheek enzo ook met beleggen. In deze blog ga ik je kort uitleggen hoe jij nu een mooie sneeuwbal kan laten rollen doormiddel van herinvesteren!

Dividere
Als jij actief bent op de aandelenmarkt ben je vast bekend met dividend. Dividend is een kleine winst uitkering voor aandeelhouders, benieuwd naar welk bedrijf nou een goed dividend uitkeert? Lees dat in mijn blog over dividend. Bij deze bedrijven krijg je dus een andere euro weer terug en deze euro is heel belangrijk voor de sneeuwbal, dit is namelijk de sneeuw waar jij je pop van maakt. 

7 aandelen Shell geven je netto €1 dividend! 

Als jij dus 7 aandelen in Shell hebt krijg jij elk kwartaal netto €1 aan dividend. Met de huidige koers van Shell die op €10,90 staat heb je aan 84 aandelen genoeg om een dividend van €12 euro te ontvangen, zie jij de sneeuwbal al rollen? Van deze €12 kan jij dus weer een extra aandeel Shell kopen! (mits de koers zo blijft) Dit valt steeds verder uit terekenen tot jij een mooie sneeuwpop hebt staan! De verwachting is dat Shell over een tijd gewoon weer gaat stijgen, zo pak je die groei ook mooi mee en rolt de sneeuwbal weer wat verder. 


Verstandig rollen
In mijn vorige blog leg ik wat uit over REIT's en hun dividend. Hoe sneller jij dividend ontvangt hoe sneller jij de sneeuwbal laat rollen. Ook is spreiding in je sneeuwbal verstandig mocht een van de bedrijven hun dividend stop zetten of verlagen kan het natuurlijk niet zijn dat je sneeuwbal gelijk stil ligt. Naast dividend aandelen in je sneeuwbal zijn er nog veel meer mogelijkheden om deze te laten rollen! Wil jij hier een geweldig artikel over lezen kijk dan eens naar deze blog van de Skere student! -ZB