Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is een nieuwe pagina.

Positieve mindset. 

 Wat je reactie op een bepaalde situatie is heeft te maken met je mindset. Tijdens mijn werk als accountmanager heb ik vaak te maken met afwijzing en ben ik eigenlijk altijd alleen aan het werk. Als die afwijzingen dagen blijven en je bent maar alleen moet je dit zelf kunnen omdraaien, dit kan soms knap lastig en uitdagend zijn.

De boot missen. 
In de afgelopen periode dat ik ben begonnen met beleggen besef ik mij steeds meer dat die zelfde mindset ook komt kijken bij beleggen. Hoevaak ik wel niet baal omdat ik "de boot mis" en dat mijn aandelen van Shell nog in het rood staan. Maar eigenlijk mis ik de boot niet en is het aandeel Shell mijn leer geld. Doordat ik op social media veel aandeel gerelateerde berichten voorbij zie komen en er ook dagelijks mee bezig ben vergeet ik een heel belangrijk deel. Mijn doel haal ik niet binnen een paar weken maar dit duurt jaren en heeft tijd nodig, mijn boot vaart langzaam en ik heb langer de tijd om in te stappen.

 

"Happiness depends on your mindset and attitude." 
 

Het belangrijkste van dit plan heb ik al gedaan namelijk: beginnen! Ik probeer mij meer te focussen op wat ik wel heb namelijk besef op wat ik verkeerd heb gedaan met mijn geld en wat ik er nu mee wil doen. Ja ik heb verlies op shell maar des ondanks een mooi 28% rendement op alles (op moment van schrijven).

Dit lukt me! 
Een ding is zeker de gedachte "dit gaat mij nooit lukken" gaat je zeker niet helpen. Hoe onwaar " het gaat me lukken" ook is zeer waarschijnlijk helpt dit je wel verder met je doelen. Net zoals in mijn vorige blog waar in je leest over de Joneses zijn vooroordelen gewoon dodelijk. Ik kan mijn herinneren dat ik tijdens het inwerk traject van mijn huidige baan van mijn begeleider te horen kreeg "bootjes volk heb je niks aan", nu is dit mijn grootste groep van klanten. 

Loop je eigen pad en wees blij met de dingen die je hebt. Ik vertel mijn jongens altijd "als je iets wil dan kan je het ook", ga ervoor en pak het positief aan dan kom je verder! 


-ZB