Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is een nieuwe pagina.

Spaar en bespaar.
     
Deze twee woorden betekenen iets heel anders ook al lijken ze op elkaar. Maar door de combinatie kan je door te besparen meer sparen.     

  "Sparen is een manier van omgaan met bezittingen waarbij er iets apart gehouden wordt in plaats van het uit of weg te geven."  
   

"Algemeen minder van iets gebruiken of verbruiken. • [economie] minder geld uitgeven, bezuinigen (besparen)."     

   
Besparen.     
Voordat je goed kan sparen moet je kijken of je ergens iets kunt besparen. Wist je dat 44% procent van de huishoudens tenminste 1 of 2 "slapende" abonnementen heeft? Dus een abonnement waarvoor je betaalt maar niks mee doet! Bijvoorbeeld op 1 januari het goede voornemen om naar de sportschool tegaan dit een paar weken vol tehouden maar wel het hele jaar betalen. Een gemiddelde sportschool kost €43 in de maand dit komt neer op €516 per jaar!    

Wij hebben dus ook eens goed gekeken waar wij nog wat weg kunnen halen. Ik ben alleen verdiener dus keken wij al goed naar wat wij met het geld deden (dacht ik).     

Stroom.     
Naar wat uitzoek werk voor een stroom en gas leverancier bleek dat hier onze grootste besparing zat. Toen ik uit huis ging wist ik dat mijn ouders bij Essent klant waren. Ik dus ook maar! Nu blijkt dat ik al jaren teveel betaal. Op het moment van overstappen heeft Essent mij benaderd om voor het zelfde bedrag te kunnen leveren wat heel schuin is want kon dat niet eerder? Hier komt dat stukje over "slapende" abonnementen weer terug. De slaapkoppen betalen dus voor de mensen die wel wakker zijn. Mijn besparing om weg te gaan bij Essent naar Oxxio is €48! Met een cashback actie van €170 op het eind van de 12 maanden als mijn verbruik niet te hoog is dan opgegeven. Natuurlijk heb ik mijn ouders dit ook verteld en wat bleek? Jaren geleden al overgestapt! Besparing dus €48     

   
Televisie en internet.

Dit was niet een hele spannende strijd. Momenteel zitten wij bij Ziggo die ons ook het beste aanbod gaf. Wel hebben wij er voor gekozen om een abonnement lager te doen. We betaalde voor diensten die we nauwelijks gebruiken wat een besparing gaf van €13!     

   

Regelingen.     
Verder hebben wij een betalingsregeling voor de gemeentelijke heffingen. Waarom we dit deden is omdat dit automatisch ging en erg makkelijk was. Deze totaal bedragen zijn niet hoog en het maandelijkse totaal is €85. Door het iets sneller te betalen zijn wij hier in de maand oktober ook van verlost. Volgend jaar betalen wij dit in een keer zodat het maandelijks niet terug komt. De besparing is dus €85 (pas in Oktober).     

 Mobiele telefoon.    

Bij het inloggen blij verrast! Ik had mijn telefoon afbetaald en kon overstappen naar een simonly abonnement met meer internet en bel minuten! Besparing van €29     

   

Overige besparingen:   
 
Videoland €9     
    

   

        Totaal besparing: €214!   
 


Een avond goed kijken naar onze vaste lasten brengt dus maandelijks €214 op. Ik heb mij een aantal keer voor mijn kop geslagen en gezegd dat we dit veel eerder moesten doen! Maar goed we maken stappen en hebben weer een belangrijke les geleerd.    

Helaas hebben wij niet maximaal profijt hiervan doordat mijn goedkope lease auto van werk(€126 maand) ingeruild moest worden voor een duurdere (€220 maand). Maar we blijven positief! Door deze besparingen merken we de duurdere auto niet, we besparen zelfs nog! €220 maandelijks klinkt verschrikkelijk veel maar dit is een prijs voor ook prive gebruik en verdere kosten heb ik niet (brandstof, verzekering, wegenbelasting en onderhoud).    


-ZB