Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!Dividend beleggen. 
Een manier om een passief inkomen te creëren is divend ontvangen over je aandelen en dit te herinvesteren waardoor je steeds meer dividend krijgt. Dividend is een gedeelte van de winst die jij krijgt van het bezitten van een aandeel. Grote namen hierin zijn ondermeer Shell, Apple en Pfizer.

Welke aandelen? 
De dividenduitkering van aandelen ligt vaak hoger dan de huidige rente op de bank dus erg aantrekkelijk. Neem bijvoorbeeld Shell de schatting is dat dit rendement boven de 7% zal zijn in het jaar 2020. Maar toch is enige voorzichtigheid wel nodig, stel je koopt een stapel aandelen en die koers keldert dan ga je per saldo er op achteruit. Een manier om wat minder risico te lopen is een goede spreiding in sector en regio, neem bijvoorbeeld olie en tech dit zijn twee uitersten.

Dit is een nieuwe pagina.Interessant
Naast de hier bovenstaande bedrijven geef ik nog wat voorbeelden door welke je interessant dividendrendement kan ontvangen:

ING
Vorige dividend datum stond de oranje leeuw op een percentage van 11,51%! Natuurlijk erg vertekend door de corona crisis waar banken en verzekeraars geen dividend hoefden uit te keren. Maar een 6% in 2019 is toch niet slecht. De vraag is alleen hoe het herstel is van de banken en wanneer dividend weer uitbetaald wordt aan de aandeelhouders. 

Dynex capital. 
Deze REIT heeft een dividendrendement van 9,91% en heeft een maandelijkse uitbetaling. Er zijn REIT's met een hogere percentage maar deze koers is laag waar je wellicht meer kan kopen en zo massa kan maken.

ASR Nederland
Deze verzekeringsmaatschappij heeft een een dividendrendement van 6,23%. De afgelopen publicatie van de cijfers vielen in goede aarde en laat een mogelijk herstel zien. Persoonlijk ben ik zelf niet zo fan van jaarlijkse uitkering van dividend maar ieder voor zich! 

Bovenstaande aandelen bekijk ik met mijn visie, doe alsjeblieft altijd je eigen onderzoek want ik ben geen financieel adviseur en garandeer geen succes! 

Dividend is een mooi voorbeeld van het rente op rente effect en een ideale manier om zelf wat aan je pensioen te doen! -ZB