Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is een nieuwe pagina.

Cryptovaluta

Naast aandelen doe ik ook nog een klein gedeelte van mijn maandelijkse investering in Cryptovaluta. Dit geld systeem is een digitaal alternatief voor het reguliere geld systeem. De bekendste cryptovaluta is de Bitcoin, ik denk dat iedereen hier wel eens van gehoord heeft maar naast de Bitcoin zijn er ook andere mogelijkheden. Investeren in crypto is niet helemaal zonder risico en hierom zit hier ook een klein gedeelte van mijn vernogen in crypto.


 Waarom Crypto?

Ik ben van mening dat crypto binnen nu en 20 jaar mee voor ons gaat betekenen in het dagelijks leven. Het betalen van producten en diensten zou bijvoorbeeld niet ondenkbaar zijn vanaf een Crypto rekening. Ook kunnen autoriteiten zo'n cryptomunt niet bevriesen en kent het geen inflatie alleen koers schommeling. Ook aandeel groot meister Warren Buffet heeft een grote hoeveelheid XRP Ripple gekocht ($1m) niet dat ik hem overal gelijk in ga geven maar dat hij zo iets doet zegt wel wat. Kritiek. Bitcoin is voor criminelen hoorde ik iemand laatst zeggen. Ja je kan opgelicht worden op gekke websites of met rare mailtje maar dit doen ze bij je normale bankrekening ook. Verder gebruiken sommige criminelen het on transacties te doen wat eigenlijk oerdom is omdat alle transacties een spoor achter laten want het gaat allemaal digitaal. Ook heb je te maken met fluctuaties door speculeren waardoor je lelijk onderuit kan gaan en in crypto land is er geen instantie die kan ingrijpen.


 

Waar kan ik crypto valuta kopen?

Cryptovaluta kan je kopen via crypto brokers en die zijn er genoeg. Mijn keuze is naar bitvavo gegaan ik krijg de mogelijkheid om met slechts €5 te beginnen en de meeste valuta is hier ook beschikbaar. Enige min punt is dat je slecht kan zien hoeveel geld je er daadwerkelijk ingestoken hebt maar verder gemakkelijk in gebruik en lage kosten voor een transactie. Ook beginnen bij bitvavo klik dan hier! Benieuwd welke cryptovaluta ik bezit lees dan ook mijn vorige blog over crypto!


-ZB.