Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!


Een investering in jezelf.

Wil jij beginnen met investeren? Maar je weet niet hoe of waarin? Doe een investering in een boek en gelijk in jezelf! Zo zijn er heel veel goede boeken verkrijgbaar over bijvoorbeeld beleggen of mindset. Deze investering hoeft niet een gigantisch bedrag te zijn en is dus makkelijk te doen. Zelf heb ik heel veel informatie en mindset uit boeken gehaald wat ik eigenlijk vooraf niet had verwacht! In dit artikel ga ik twee boeken een klein beetje uitlichten waarin je een geweldig veel informatie kan vinden of de juiste mindset door kan ontwikkelen! Met een bepaalde visie of kennis uit boeken kan je misschien bepaalde fouten voorkomen of krijg je bepaalde inzichten die je eerst niet had. Hier onder staan 2 boeken waarvan ik vindt dat je ze echt moet hebben gelezen voordat je investeringen gaat doen. Het zijn geen boeken waarvan je gelijk snel rijkt gaat worden maar dit geeft je wel een hele goed kijk op het aspect geld en de omgang hiermee.


Boek 1 rich dad poor dad.
    
Dit boek heeft mij echt verandert! En ik wist niet eens dat Ik dit gedeelte wou veranderen maar wat ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb. In Rich Dad, Poor Dad vertelt Robert over hoe hij met twee vaders opgroeide toen hij jong was. Zijn eigen echte vader was zeer hoog opgeleid en had een goede baan, alleen leek hij altijd met zijn financiën te worstelen en kwam altijd geld tekort. De tweede vader, de vader van zijn beste vriend had een totaal andere kijk op geld. Hij had slechts de lagere school afgemaakt en bezat dus niet het ‘voordeel’ van een goede opleiding als dat Roberts’ echte vader had. Het grote verschil was dat de tweede vader rijk was. Robert vertelt hoe hij is opgegroeid en welke informatie die hij destijds kreeg wat betreft geld. Hij laat zien wat de mening was van beide vaders en laat zien hoe dat meehelpt of juist tegenwerkt als het gaat om je geld mindset. Door verschillende lessen die Robert heel goed uit kan leggen leert hij jou een bepaald inzicht creëren wat mij ontzettend helpt. Een geweldig boek, helemaal als je op zoek bent naar nieuwe ideeën in je leven en merkt dat wat aan de meesten van ons wordt aangeleerd gewoon niet werkt. Ik hem zelf gewoon in het Engels gelezen en via de link hieronder kan je hem via de grote blauwe man bestellen.        

Boek 2 een miljonair met een gewone baan.     
Dit boek gaat meer in op het gebied van beleggen waar rich dad poor dad over verschillende stromen van inkomsten gaat. Weliswaar is dit boek een geweldige uitleg over de juiste mindset die nodig is voor het bereiken van een groot vermogen. Velen dromen ervan om miljonair te worden. Het betekent een leven vol vrijheid, geen financiële zorgen meer, kunnen doen en laten wat je wilt. Stoppen met die baan en doen en laten wat je wil! Helaas is dit voor weinig mensen weg gelegd. Toch? Oeds-Jan Postma denkt daar anders over en laat dat in dit boek zien. Ook als je een gewoon, modaal inkomen hebt. Het vereist slechts twee dingen: bescheiden leven en slim beleggen. In Miljonair met een gewone baan legt Postma uit hoe je dat aanpakt. Hij onthult aan het begin van zijn boek direct zijn grootste geheim: hij is miljonair. Alleen zijn vrouw weet het, verder niemand. En dat is direct ook zijn eerste tip: loop niet te koop met je financiële situatie. Je schiet er niets mee op. Niemand kan dan ook zien dat hij zo’n vermogend man is. Hij woont in een heel gewoon rijtjeshuis,
rijdt een tweedehands Volvo , draagt een trainingspak van Scapino en heeft geen Netflix of Spotify abonnement. Hij leidt een bescheiden, misschien naar moderne maatstaven zelfs een sober, leven. En dat is precies de reden waarom hij miljonair geworden is: hij laat zich niet verleiden door dure spullen, slimme reclames en bakken vol koopjes. Je wordt van spullen niet gelukkiger. Ze leveren juist meer stress op en nemen onnodig ruimte in. Je bent misschien heel even blij met die nieuwe auto, maar de financiële lasten houd je nog jaren nadat je geluksgevoel is verdwenen. Wel ben ik van mening dat als het je geluk in de weg staat en jij juist blij wordt van merk kleding of een nieuwe auto je dit gewoon moet doen! Het gaat in het leven immers over geluk en niet geld!    

Dit zijn twee boeken die ik je absoluut kan aanraden! Wellicht als jij al druk bezig bent met het vergroten van je vermogen zijn deze boeken een beetje een open deur. Maar is dit niet het geval? Ga er eens voorzitten en pak een van deze boeken er zeker eens bij! Je leert uit deze twee boeken eigenlijk precies wat je wel en niet moet doen. Maar mijn advies is wel doe altijd wat je gelukkig maakt. Lijkt het je niks om altijd maar huismerk te kopen of in een Dacia rond te rijden? Kijk dan eens hoe jij het geld kan creëren om een dure levensstijl te onderhouden zonder dat je al je geld hoeft weg te geven aan deze luxe.     

   

 -ZB