Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is 

Sparen vs beleggen.

Ik dacht altijd dat beleggen voor de "gewone" mens een ver van je bed show was. Als je geld wil moet je sparen is mij bij gebracht door mijn ouders en omgeving (no hard feelings). Er is niemand geweest die ooit heeft gezegd misschien kan je ook beleggen! Dit komt omdat het onderwerp geld vaak een taboe is op feestje en partijen laat staan besparen op bijvoorbeeld een energie leverancier. De vraag die je eerder gaat horen is: "Wat doe jij voor werk?" zodat ze weten wat voor respect ze voor je moeten hebben. Maar probeer hier eens anders na te kijken iemand die bijvoorbeeld schilder is kan zijn spulletjes beter voor elkaar hebben dan een Leraar economie.

Als iemand je zegt: ik spaar elke maand €200 of iemand die zegt: ik beleg elke maand €200. Ga dan alsjeblieft eens met die 2e persoon praten. Het is niet alleen dat je gemiddeld een veel langer gesprek hebt ten opzichte van een spaarrekening maar vaak is de mindset van die persoon interessanter ( natuurlijk uitzonderingen daargelaten).


       
Ik wil niet zeggen dat je abrupt moet stoppen met geld op zij zetten (nooit doen!) maar denk eens na over de meerdere mogelijkheden zoals beleggen. Beleg alleen met geld dat je kan missen zodat je er niet snel aan zit en niet in de problemen komt. Kijk naar je financiële doelen of het bij je past en ga eerst eens goed kijken waar je in wil beleggen. Veel banken geven geen rente meer op je spaargeld waardoor je door inflatie (1,44% in 2019) gewoon langzaam je geld ziet dalen in waarde. Aan de andere kant als jij een beetje risico wil lopen ga je beleggen waar het rendement rond de 8% uitkomt en je dus de inflatie kan verslaan!

Was jij al niet bezig met beleggen? kijk dan zeker eens op website van een online broker wat de mogelijkheden zijn en lees je goed in met bijvoorbeeld mijn vorige blog De giro VS Flatex.-ZB