Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!Fit, mentaal en financieel. 

Lichamelijk fit, mentale gesteldheid en persoonlijke financiën. Deze 3 elementen staan met elkaar in contact en hebben effect op je leven. Als jij top fit bent maar kapot gaat van de financiële stress streept het een het ander heus niet weg. Weet in deze 3 elementen je grens en ontwikkel je hierin voor een beter niveau van leven.

Lichamelijk fit.
Het meeste uit je mindset halen heeft ook te maken met je lichamelijke fitheid. Als jij weinig groente en fruit eet en alleen maar gerechten uit de frituur haalt zul je temaken krijgen met overgewicht en alle ongemakken die hier bij komen kijken. Al deze ongemakken zoals pijn aan gewrichten of schaamte voor je lijf stralen door naar je mindset. Je zult zien dat je sneller een negatieve mindset ontwikkeld als je lichamelijk niet fit bent. Als jij op je voeding gaat letten en regelmatig gaat sporten zul je merken dat jij je sterker gaat voelen en dit is ten goede van je mindset! Regelmatig sporten kan ook gratis in de buitenlucht in verschillende gemeenten zijn ook kleine buiten sportscholen of trek de wandelschoenen aan en ga wandelen! 

Mentale fitheid.
Behalve een goede lichamelijke fitheid is het ook van belang dat je denkwijze gezond is. Ik heb eerder een blog geschreven over mindset. Maar die mindset is zo belangrijk, namelijk met een goede mindset kan je alles aan! Vaak wijzen mensen naar een ander en nemen de slachtoffer rol aan of klagen bij alles wat ze moeten doen. Inplaats van genoemde voorbeelden neem verantwoordelijk voor wat er gebeurd en stop met klagen en steek die energie in iets positiefs.

8 manieren om mentaal sterk te worden of te blijven
1 Verspil geen energie door te klagen. ...
2 Accepteer de verantwoordelijkheid over hoe jij je voelt. ...
3 Zorg voor heldere grenzen. ...
4 Probeer te vergeven. ...
5 Ken jouw waarden. ...
6 Verspil geen tijd aan piekeren. ...
7 Voorkom dat je klinkt als een slachtoffer. ...
8 Zorg dat jouw eigenwaarde niet afhankelijk is van andere mensen.

Financiële gezondheid.
Wist je dat als je "arm" bent zo'n 15 punten daalt in je IQ? Dit doet financiële stress met een persoon! Zorg dat je financiën onder controle komt, maak doelen om uit de schulden te komen maar zoek ook hulp! (bijvoorbeeld via een schuldhulp maatje) Maar ook als je lekker rond kan komen kijk naar mogelijkheden om te investeren om je geld te laten groeien! Of ga een extra bron van inkomsten genereren om je inkomen uit tebreiden. Een goede financiële balans is dus ook gewoon goed voor je mindset!

Beginnen!
Deze 3 pijlers in het leven staan met elkaar in verbinding en hebben een goed balans nodig. Zodra je deze balans heb gevonden zal je merken dat jou kwaliteit van leven goed zal zijn. Ben jij hier niet actief mee bezig? Maak je plan, stel je doelen en in November 2021 zul jij al ongelooflijke resultaten geboekt hebben! 


-ZB