Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!


De Giro VS Flatex

Anno 2020 is zelf beleggen erg simpel. Er zijn relatief veel online brokers waar je tegen een bepaald tarief zelf kunt beleggen. De 2 brokers waar mijn oog opvielen waren Flatex en De giro. Flatex een Duitse online broker waar je voor 1 juni gratis kon beleggen was dan ook mijn eerste keuze maar onlangs brengen hun €3,90 in rekening bij elke transactie. En misschien wel de bekendste online broker van Nederland De giro, sinds kort heb ik hier ook een rekening geopend omdat hun kosten lager zijn dan bij Flatex namelijk: €2 en 0,03% op AEX aandelen.Flatex.

Zoals eerder vermeld was dit mijn 1e keuze door de gratis transacties maar helaas is dat verleden tijd! Flatex brengt sinds 1 Juni 2020 €3,90 bij elke transactie in rekening. Flatex heeft een simpele en wat saaie layout maar alles werkt naar behoren. Wat wel erg hinderlijk is dat als je geld overmaakt van je bank naar je belegingsrekening hier een werkdag tussen zit omdat het internationale transactie is. Wat een voordeel van Flatex is dat hun €3.90 rekenen voor alle transacties zowel als de AEX uit Nederland of een Hangseng uit China. Mocht je intresse hebben in markten buiten Amerika of Nederland zal je waarschijnlijk bij Flatex goedkoper uit zijn. 


De giro.

Na 3 weken in de wachtrij te hebben gestaan heb ik sinds kort dan eindelijk mijn rekening bij De giro kunnen openen. Wat gelijk opvalt is dat de uistraling er een stuk frisser uitziet dan Bij Flatex en ook de snelheid van bijvoorbeeld een pagina laden is heel snel. Ook de transactie kosten van €2+0.0,3% op aandelen van de AEX en €0,50+USD0,004 per aandeel is goedkoper dan bij Flatex. Nadelig is wel dat als je bijvoorbeeld Spaanse, Japanse of Franse aandelen wil kopen je wel meer kwijt bent €4 tot €10. Ook heeft De giro een selectie van ETF's die je wel zonder extra kosten kunt kopen.Mijn keuze.

Ik ben begonnen bij Flatex en hier heb ik nog gratis aandelen kunnen kopen maar aangezien dat nu verleden tijd is en mijn meeste posities gewoon uit ons eigen AEX komen is mijn keuze gevallen op de giro! Ik wil elke maand (bij goede koers) wat inleggen en dan is De giro uiteindelijk voordeliger. Na dat ik doel 1 heb afgewerkt komt er meer geld vrij om weg te zetten in aandelen en wil me dan ook verdiepen in ETF's (en dat is bij De giro gratis). Maar voor iedereen is die keuze anders! Ik ben benieuwd welke broker jij zou kiezen of heb jij een totaal andere? Laat het me weten!


-ZB