Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!


Het begin!

In begin 2020 heb ik een boek gelezen namelijk "Rich dad poor dad" en na de nodige research ben ik gaan beseffen wat ik jaren fout heb gedaan. Ik heb kei hard gewerkt, veel verdiend en genoeg uitgegeven!

Nu heb ik doelen gesteld die mijn financiële welzijn moeten gaan helpen.

Doel 1 : Naast mijn baan nog meerdere bronnen van inkomsten creëren.

Doel 2 : Huis kopen! dus geld sparen om een huis te kopen.

Doel 3 : Maandelijks minimaal 100 euro beleggen.


Deze doelen noem ik mijn "Zoet beleg" en via Instagram en deze website kun je dit volgen. Deze doelen stel ik voor de aankomende 2 jaar en daarna stel ik ze bij tot ik mijn ultieme doel heb bereikt namelijk weg uit de rat race! Het gewoon niet meer moeten maar willen lijkt mij een bevrijdende uitkomst. In deze tijd met oneindig veel mogelijkheden moet dit gewoon mogelijk zijn!


Sinds 4 jaar heb ik mijn droom baan als accountmanager waarmee ik goed kan verdienen (behalve in de thuiswerk periode hehe...). Nu houden wij elke maand geld over van het salaris maar echt doel gericht sparen of investeren deden wij nooit. Met mijn vorige baan hielden we nooit veel over en konden we krap rond komen, sinds ik mijn (droom) baan heb is dit totaal anders.

Ik weet nog goed dat ik als 15 jarige jongen aan het werk was in de plaatselijke supermarkt en ik de vertegenwoordiger moest helpen met een display opbouwen en na die dag heb ik altijd geroepen dat ik als vertegenwoordiger aan de slag ging maar dat ter zijde.

Wie zijn wij? Ik, mijn vrouw en onze 3 kinderen waarin mijn vrouw voor de kinderen zorgt en ik aan het werk ben is ons leven druk genoeg. Ik ben er trots op dat ik genoeg verdien en dat wij genoeg overhouden om goed te kunnen leven. We gaan niet op wintersport, elk weekend uit eten of hebben alleen maar merk kleding aan maar dat hebben wij ook niet nodig. Ook het feit dat er een stuk vrijheid is dat een van ons 100% er kan zijn voor de kinderen is gewoon geweldig! Ik ben erg gelukkig dat mijn vrouw gewoon thuis kan zijn en dat wij alleen met mijn salaris alles draaiende kunnen houden dus ook zonder huur, zorg of wat voor subsidie dan ook! Als alle kids naar school zijn wil mijn vrouw ook weer gaan werken en gaat het beleggen en sparen in een stroomversnelling komen.

Maar tot aan 2020 hebben wij veel geleefd en weinig gespaard (na jaren van knip en plak werk hadden we dat ook verdiend!). Maar nu gaan wij er voor zorgen dat wij in onze toekomst "payday" niet meer op de kalender hoeven te noteren. Wij blijven leven en ons ding doen maar met meer oog op het geld en hiervoor hebben wij natuurlijk ook bovenstaande doelen gesteld. Met sparen, besparen en investeren gaan wij proberen een vermogen op te bouwen in mijn blogs en posts op instagram wil ik actief met jullie delen waar ik tegen aan loop! Ook lijkt het mij tof dat hoe een bepaald boek mij wakker heeft gekregen ik ook iemand kan inspireren om het zelfde te doen!

-ZB

 

.