Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!


Affiliate marketing. 
Affiliate marketing is een vorm van online reclame waarbij adverteerders hun partners belonen voor de omzet of bezoekers die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit doen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeeld van typische affiliate programma's zijn bijvoorbeeld Bol.com, cashbacksites (euroclix) of de bekende broker De giro.

Wat schuift het? 
Als je alleen een paar procent  verdient wanneer iemand werkelijk iets koopt nadat hij op een link op jouw website heeft geklikt, dan lijkt het alsof affiliates er niet snel veel geld mee kunnen verdienen.
In grote lijnen is dit inderdaad waar. Grote sites met veel bezoekers verdienen meestal meer als ze met hun advertenties voor werkelijk alle views of kliks geld krijgen. Maar als er een goede match is tussen de affiliate en de adverteerder, en de teksten werkelijk goed zijn afgestemd, dan kan de conversie (kans dat iemand iets koopt) soms hoog oplopen.

Als het een win-win-situatie voor zowel de adverteerder als de affiliate oplevert kan dit soms echt heel veel geld opleveren. Dan is er eigenlijk geen maximum wat je kunt verdienen. Er zijn affiliates die echt de juiste snaar bij meerdere campagnes weten te raken en hiermee in slechts een paar jaar tijd miljonair zijn geworden.

Hoe kies ik een affiliate programma?
Een affiliate programma kies je op basis van je eigen voorkeuren. Er zijn talloze affiliate programma’s om uit te kiezen, dus durf in het begin kritisch te zijn. Welke middelen heb je op dit moment, welke vergoeding heb je voor ogen en welke affiliate programma’s passen het beste bij jouw niche?

Affiliate marketing is geen vorm van snel geld verdienen. Je moet continu je website verbeteren , je online marketing strategie aanpassen en alles doen voor meer bezoekers. Kies daarom voor een affiliate programma dat een product of dienst aanbiedt, dat bij je past.

Beoordeel elk programma op de volgende onderdelen:

Affiliate commissie (hoeveel verdien je)
Interesse (past het bij jou)
Betrouwbaarheid (is het te vertrouwen, je linkt mensen door)


Heb je het affiliate programma getoetst op bovenstaande onderdelen, meld je dan eens aan als publisher en probeer het gewoon! Mocht je het spoor bijster zijn? Volg dan de 10 daagse cursus van Paco Vermeulen! Deze cursus maakt je in 10 dagen klaar om via affiliate marketing geld te verdienen!