Zoetbeleg.
 Financieel op een zoete manier!

Dit is een nieuwe pagina.

REIT
Een Real Estate Investment Trust (REIT) is een bedrijf dat inkomsten genereert uit het bezit en productie van onroerend goed. Sommige REIT's worden op de beurs verhandeld en andere niet. Door te beleggen in REIT's, wordt indirect belegd in het onroerend goed dat het bedrijf bezit.

Om als REIT te kwalificeren, moet een bedrijf aan bepaalde eisen voldoen. Deze vereisten geven bijvoorbeeld aan hoe een REIT moet worden bestuurd, welk percentage van de activa onroerend goed moet zijn en welk percentage van het belastbare inkomen als dividend aan beleggers moet worden uitgekeerd. Deze vereisten en percentages zijn afhankelijk van het land waar de REIT is opgericht.


Dividend
De REIT aandelen die je bij je broker kunt aanschaffen zijn beursgenoteerde bedrijven die verplicht zijn de aandeelhouder een  dividend uit te keren. Een REIT moet namelijk 90% van hun belastbaar inkomen uitkeren aan dividend. In sommige gevallen is het dividend rendement wel meer dan 10% wat vaak maandelijks of drie maandelijks uitgekeerd zal worden. 
Over het al gemeen presteren REIT's beter dan de beurs en hebben een vrij stabiele waarde met een leuk dividend. Het is een vrij simpele manier om in vastgoed te investeren. 
Spreiding. 

Risico
Als je gaat investeren in REIT's is het verstandig om ook hier in te gaan spreiden en kijken hoe de economie er voorstaat. Je hebt natuurlijk verschillende soorten vastgoed en daar de bij behorende sectoren. Momenteel zitten bijvoorbeeld bioscopen en winkelcentra in zwaar weer en is de kans aanwezig dat de REIT die hier in investeert het moeilijk heeft. Zorg dus dat je goed bekijkt waar je in investeert zodat je niet al te veel risico loopt. 


-ZB